Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Telefónica придобива нов дял от платения телевизионен оператор Digital Plus

1558px-Telefonica_Logo.svgИспанският мобилен концерн ще плати 295 млн. долара за 22%, досега собственост на Mediaset.

Испанският мобилен гигант Telefónica иска да придобие напълно  местния платен телевизионен оператор Digital Plus и по този начин да получи достъп до доходоносния бизнес с отразяването на испанския футбол. Испанската телекомуникационна компания придобива 22% дял в оператора за 295 млн. евро, който досега бе собственост на италианската телевизионна компания Mediaset MS.MI на бившия министър-председател Силвио Берлускони, обявиха и двете страни в трансакцията, цитирани от Wall Street Journal.

Пo-рано Telefónica вече придоби подобен по размер дял в оператора и така вече ще държи общо 56%-ен дял в Digital Plus, след като получи разрешение за сделката от властите. Тогава вторият по големина телекомуникационен концерн в Европа ще плати още 10 млн. евро, се казва в съобщението. Още до 30 млн. евро ще бъдат платени при евентуално положително развитие по отношение на броя на абонатите през следващите четири години, предвижда още споразумението.

Испанският канал Digital Plus притежава доходоносните права за излъчване на испанските футболни мачове. С негова помощ пазарният лидер Telefónica иска да увеличи предложението си за широколентова оптична интернет услуга. В този бизнес в Испания в момента бушува истинска конкурентна битка, тъй като наскоро британският гигант Vodafone придоби за 7,2 млрд. евро доставчика на широколентов достъп до интернет Ono. За Vodafone покупката на Ono бе трето придобиване в широколентовия сектор в Европа за 2 години. Сделката цели да подобри мрежите й и да подкрепи европейския й бизнес след продажбата за 130 млрд. долара на американското й подразделение.

Анализаторите са склонни да аплодират решението на Mediaset да продаде Digital Plus. В доклад, публикуван по-рано през тази седмица, HSBC повиши препоръката си за испанското подразделение на италианския оператор Mediaset España от „неутрално“ на „подценено“, заявявайки, че „една продажба ще има стратегически смисъл за Mediaset, защото Digital Plus е “актив с волатилно минало, който се нуждае от значителни инвестиции“.

По статията работи: Бойчо Попов /Източник: Инвестор.бг

Коментарите са затворени.