Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Bulgaria Air ще лети до Лисабон и Аликанте

item_bulgariaairplaneBulgaria Air ще лети до Лисабон и Аликанте, съобщи изпълнителният директор на авиокомпанията инж. Янко Георгиев пред Bloomberg TV Bulgaria.

През август авиокомпанията обяви полети до редица страни, включително Португалия, благодарение на партньорския договор между националния превозвач и Brussels Airlines.

Първите полети до двете нови дестинации са планирани за края на април 2016 г.

„Правим проучвания и за нови източни дестинации и се надявам вследващо интервю да обявя нещо по-конкретно“, каза кап. Георгиев.

Авиокомпанията ще увеличи капацитета на самолетите, за да отговори на очакванията на пътниците от гледна точка ценови нива на билетите, съобщи още изпълнителният директор на националния превозвач.

През тази година ще бъде отчетен прираст с около 4% на пътниците по международни линии. „Очаква се този ръст да е по-голям следващата година, така че бихме могли да направим стъпка за разширяване на обема от дейности. Предстоят предоговаряния на нови самолети на лизинг (Airbus 321), които ще бъдат с по-голям капацитет. Увеличаваме капацитета като брой седалки, което дава възможност за по-ниски разходи на седалка и ни прави по-конкурентоспособни“, уточни кап. Георгиев.

Янко Георгиев коментира и авиационния пазар в ЕС. 110 млрд. евро е прекият принос на авиацията към БВП на ЕС, посочи той.

На 7 декември бе представена Стратегия за развитие на авиацията в Европа, която засяга доста аспекти като конкурентоспособност, безопасност и сигурност, опазване на околната среда.

Тази стратегия засяга и инфраструктурата от гледна точка на освобождаване на нови капацитативни възможности за трафик, каза изпълнителният директор на Bulgaria Air.

Програмата Open Sky ще доведе до оптимизиране на трасетата и намаляване на горивните разходи и по-малко вредни емисии . „Трябва да се търсят технически решения, което е свързано с разходи за авиокомпаниите и нови технологии за самолетоводенето. В момента в ЕС имаме 8 млн. полета годишно, които се очаква да нараснат да 14,5 през следващите 15 г.“, посочи Георгиев. Третират се и правата на пътниците.

Всичко това ще рефлектира върху икономическите показатели на компаниите. „Затова очакваме с нетърпение Европейският парламент да гласува тези добри намерения на ЕК и да създаде равни правила“, допълни изпълнителният директор на Bulgaria Air.

Той посочи, че пазарът е много динамичен при засилваща се конкуренция на превозвачи от Турция, ОАЕ, Катар. „Преди 15 г. никой не беше чувал за компании като Emirates, а сега никой вече не си спомня за Panam”, даде пример Георгиев.

Големите западни гиганти изпитват затруднения от тази нелоялна конкуренция от бързоразвиващи се близкоизточни компании.

„Преди 2 г., когато бе повдигнат въпроса за емисиите, страните от Близкия Изток бойкотираха. Ние трябваше да плащаме квоти, докато други компании не бяха задължени“, припомни Георгиев.

Източник: Bloomberg TV Bulgaria

Коментарите са затворени.