Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Bankia продава жилищни и бизнес имоти за 4,8 млрд. евро

El-FROB-pone-un-cheque-en-blanco-al-asesor-que-disenara-la-privatizacion-de-BankiaБанката би предпочела да продаде целия портфейл накуп, а не да го раздробява на части, според доклад на съветника Credit Suisse.

Испанската банкова група Bankia SA се подготвя да продаде жилищни и бизнес имоти за 4,8 млрд. евро на фона на наплива на международни инвеститори на пазара на недвижимости в страната, съобщава Bloomberg.

Базираният в Мадрид кредитор вади на пазара жилища за 3,3 млрд. евро, бизнес имоти за 1,1 млрд. евро и земя за 400 млн. евро, пише в документ, изпратен до потенциални инвеститори от Credit Suisse Group AG – съветник на банката по въпроса. Информационната агенция разполага с документа.

В доклада е записано също така, че банката би предпочела да продаде целия портфейл накуп, а не да го раздробява на части.

Засега от Bankia и Credit Suisse отказват коментар. Инвестициите в имоти в Испания скочиха до 17,8 млрд. евро през миналата година от 4,9 млрд. евро от 2013 г., според данните на консултантската компания Irea.

През миналата година беше отчетен и първият годишен ръст на цените на имотите в страната „Възприятието за риска, свързан с инвестиции в страната, намаля и очакванията за възстановяването на сектора на имотите са толкова големи в сравнение с очакванията за съседни страни, че много инвеститори в момента търсят всякакви предложения“, коментира Патрисио Паломар, който оглавява звеното за алтернативни инвестиции в CBRE Group.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова       Източник  Инвестор

Коментарите са затворени.