Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

5 ИЗКУШИТЕЛНИ ПРИЧИНИ, ЗА ДА ПОСЕТИШ ВАЛЕНСИЯ

Валенсия е една завладяваща дестинация и един от най-важните градове за туризъм в Испания, заедно с Барселона и Мадрид.

Космополитен и динамичен град, Валенсия от самото си основаване винаги е бил отворен откъм морето за търговия и културен обмен.

Както в Мадрид и Барселона наемането на апартамент има ред предимства, пред това да се настаните в някой хотел, въпреки, че не е невъзможно да намерите и евтин хотел.

От всички квартали на Валенсия, най-интересните са историческия център “Ciutat Vella”(в превод Стария град). Друга препоръчителна алтернатива са кварталите в близост до морето и най-вече през летните месеци. И така, за да не навлизам в подробности, тъй като за Валенсия може да се говори с часове, ще опитам да ви изкуша с 5 причини, за да посетите Валенсия:

КЛИМАТА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ – Средиземноморският климат в града е с повече от 300 слънчеви дни в годината, като средната температура е  20  градуса и разбира се великолепните плажове.

ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО – “Ciudad de las Artes y de las Ciencias“ – Градът на изкуството и науката e уникален комплекс в Европа, дълъг около 2км, намиращ се в коритото на старата река Турия, като проекта е специален подарък от световноизвестните архитекти Феликс Кандела и Сантиаго Калатрава. Комплекса включва кино зала IMAX, музей, опера, аквариум и др.

ГАСТРОНОМИЯТА НА ВАЛЕНСИЯ – Да посетиш Валенсия и да не ядеш Paella (Паейа) е като да отидеш в Рим и да не видиш Папата. Това е ориз приготвен по изключителен начин, гарниран със зеленчуци, месо или морски дарове.

Вината и ликьорите също влизат в традиционната гастрономия на Валенсия, и на последно място “horchata” (орчата) – разхладителна напитка близко до вкуса на прясно мляко с канела.

ПРАЗНИЦИТЕ С МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ИНТЕРЕС – Las Fallas (Лас Фаяс) – фестивал на зарята и фойерверките.

Това огнено зрелище, утвърдило се като традиция за града се родило още в миналото, когато хората изхвърлли старите мебели и ненужни вещи и ги запалвали. Днес фестивалът се празнува с красиво направени дървени кукли от ненужни и стари вещи, като най-красивата кукла печели предимството да не бъде изгорена и остава в специално направения за това музей. Освен Фаите, други интересни празници са Великден и 9 октомври- денят на Валенсия.

СПОРТНИТЕ СЪБИТИЯ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ – За любителите на тениса препоръчвам Valencia Open, и на последно място Global Champions Tour – за любителите на конни спортове. Не се колебайте да посетите Валенсия и да откриете нейният чар и традиции. /yubim.es

Коментарите са затворени.