Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

25 души са арестувани в България, Испания и Унгария за измами с банкови карти

5e_aiszyj25 души са арестувани в България, Испания и Унгария за измами с банкови карти. Българска банда е източила над 1 млн. евро, занимавала се и с наркотрафик, обири.

Престъпната организация е разбита след продължила 5 месеца международна операция, в която са участвали ДАНС, испанските служби, Европол, Евроджъст.

Това бе обявено на специална пресконференция в Полицейския комплекс “Каниляс” в Мадрид.

Групата е събирала финансови данни от банкомати в Испания, САЩ, Доминиканската република и други страни от цял свят, изготвяла е фалшиви кредитни и дебитни карти и ги е използвала за теглене на големи суми от банкомати.

По време на операцията са били обискирани десетки жилища, офиси и цехове за производство на скиминг устройства и фалшиви банкови карти. Конфискувани са голям брой устройства за копиране на ПИН-кодове и записване на данните от магнитните ленти на банковите карти, както и специални микрокамери, лаптопи и документи с планове за местонахождението на банкомати.

Открити са още бележки от парични преводи и наркотични вещества и е установено още, че групата се е занимавала и с наркотрафик, обири и трафик на автомобили.

Първата съвместна акция на службите е била осъществена още през октомври миналата година, последвали са още две – през януари и февруари.
С подготовката и осъществяването на операцията е бил ангажиран и Европейският център за борба с киберпрестъпленията.

Служителите от ДАНС, ръководили операцията от българска страна, са наградени от Европол. /Дир

Коментарите са затворени.