Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Ще си сътрудничим с Испания при обучението на кадри за туризма

zx620y348_1742096България и Испания ще подпишат меморандум за сътрудничество в туризма по време на Международното туристическо изложение ITB в Берлин  през март т.г., съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

За това са се договорили министърът на туризма на България Николина Анелкова и министърът на индустрията, енергетиката и туризма на Испания Хосе Мануел Сория Лопес, допълва се в съобщението.

Двамата са обсъдили възможностите за задълбочаване на сътрудничеството и обмена на опит в сектора по време на Международното туристическо изложение FITUR в Мадрид.

Министрите са се договорили представители на организацията „Сахетур“, която отговаря за обучението на кадри за индустрията, да посетят България, за да подпомогнат страната ни при разработването на специализирани програми за обучение.

Ангелкова е обсъждала и възможностите за привличане на повече туристи от Испания и по-активната работа с туроператорите с с Рафаел Гайего, председател на Конференцията на туроператорите в Испания. Това е най-голямата организация с такава насоченост в страната, в която участват над 2500 агенции, реализиращи над 6 млн. продажби годишно.

Представители на организацията ще участват в туровете в България, които Министерството на туризма подготвя за чуждестранни специалисти и медии.

Испанските туристи, посещаващи България, се интересуват основно от културно-исторически забележителности, познавателни обиколки из страната, балнео- и спа процедури и др., посочва се в съобщението.

По време на туристическото изложение в Мадрид Николина Ангелкова е разговаряла с Мишел Дюрио, началник на секция „Туризъм“ и политически съветник в Министерството на външните работи на Франция. Той е изразил готовност да съдейства за привличането на известни френски актьори за популяризирането на България във Франция. България и Франция са започнали и подготовка и за координирани усилия, насочени към китайския пазар.

Ангелкова е разговаряла и с министъра на културата и туризма на Турция Махир Юнал. Тя го е уведомила, че през тази година също ще действат облекчените процедури за издаване на визи на турски граждани. Двамата са се договорили също така да ускорят работата по разработването на общ туристически продукт за далечните пазари.

По статията работи: Миглена Иванова / Инвестор.бг

Коментарите са затворени.