Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Цените на недвижими имоти в Испания остават стабилни, въпреки коронавируса

valencia-ciutatПроучване на Knight Frank показва, че цените на недвижими имоти в Испания, остават устойчиви, въпреки че продажбите се забавят на фона на пандемията COVID-19. През месец март средната цена на квадратен метър жилищна площ в цялата страна се е повишила с 3,2% на годишна база. В сравнение с предходния месец февруари, ръстът е от 0,3%, твърдят анализаторите, позовавайки се на данни от испанския портал за имоти Idealista, предава „Mansion Global“. В Мадрид средната цена на жилищата се е увеличила с 1,6% в сравнение с март 2019г. и с 0,2%, спрямо февруари 2020г.
Ръководителят на международните проучвания за жилищни имоти в Knight Frank Кейт Евърет-Алън, обемът на продажбите ще се забави значително през второто и третото тримесечие на тази година, преди да набере скорост през последните три месеца на 2020-та.
Според нея, цените ще се окажат по-устойчиви, особено в този сегмент. Анализаторите на компанията са установили още, че онлайн огледите на първокласни имоти са нараснали в средата на март, което предполага, че купувачите проучват пазара въпреки пандемията.Очаква се общата пазарна активност да се увеличи, след като миналия понеделник правителството отслаби ограничителните мерки и позволи на работниците в „несъществени“ отрасли, включително строителството и производството, да се върнат на работа. Само в Мадрид се изграждат 552 нови жилищни комплекси с общо 26 713 единици в тях, което ще помогне за справяне с недостига на предлагане на пазара, се посочва в доклада на Knight Frank.
ДОМАЗА

Коментарите са затворени.