Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Цветанов се срещна с българи във Валенсия

3244_5J1leuHpIP2QRtXX6OmQhTZbEwd6XlБългарите са изключителни граждани, много добри и работливи хора. Живеем и работим много добре с тях и си помагаме взаимно. Това заяви генералният секретар на Испанската народна партия за област Валенсия и регионален министър на вътрешните работи и правосъдието на Валенсия Серафин Кастелано по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на българите във Валенсия. Срещата се проведе в централата на Испанската народна партия във Валенсия, съобщиха от пресцентаръ на ГЕРБ..

От своя страна Цветанов заяви, че целта на посещението му във Валенсия е да се срещне с българските граждани, живеещи в областта, както и с партньорската партия на ГЕРБ от семейството на ЕНП. „Искаме да имаме много добри контакти с българските граждани във Валенсия. За нас тяхната съдба и тяхното развитие са важни и искаме те да знаят, че в наше лице и в лицето на ЕНП винаги ще получават необходимата им подкрепа. Българите във Валенсия трябва да знаят, че не са забравени и ние сме готови да помагаме тук при тях да идват български актьори, театри, изпълнители, за да живеят заедно с българската култура и децата им да не забравят своите корени. Уверени сме, че в лицето на Испанската народна партия можем да си помагаме взаимно и голяма част от българите тук, които са с десни политически убеждения, да подкрепят Испанската народна партия при местни избори, а на парламентарни и европейски избори да подкрепят дясното в България“, посочи Цветанов.

Международният секретар на Испанската народна партия Хосе Рамон подчерта, че неговата политическа сила работи много добре с асоциациите на българите, както във Валенсия, така и в цяла Испания. „Българите тук са изключителни хора. Тук живеят и работят много хора от хасковско, видинско и кърджалийско. И 90% от тези българи на последните няколко избори винаги гласуват за Испанската народна партия, и дори кметът на един от най-големите градове в област Валенсия бе избран благодарение на гласовете на българите“, каза още Хосе Рамон. Той коментира още, че вероятно българите от Валенсия вярват на ЕНП, на Испанската народна партия и на ГЕРБ.

Цветан Цветанов представи пред ръководството на Испанската народна партия за Валенсия предизборния слоган на ГЕРБ „България няма време за губене“ и подари на генералния секретар Серафин Кастелано тениска и вратовръзка с логото на ГЕРБ.

На евроизборите всички трябва да гласуваме за силна България и силна Европа, затова не подценявайте своя глас. Този апел отправи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на срещата си с българите от област Валенсия по-късно снощи. „Последните години хората престанаха да гласуват, защото са отвратени от политиката, а това беше целта на днешните управляващи в България – да изкарат, че всички са маскари и да купуват гласове на фона на ниската избирателна активност, за да останат на власт БСП, ДПС и „Атака“. При управлението на ГЕРБ ние усвоихме над 36 % от евросредствата и договорихме 100 % от полагащите се на страната ни фондове за изминалия програмен период. За съжаление, заради некадърността на правителството на Орешарски, 2014 г. от новия програмен период ще бъде нулева. БСП обещаваше 250 хил. нови работни места, а младежката безработица стигна 30 %. БСП е за Белене, а ДПС е против. „Атака“ говореше за 500 лв. пенсии и 1000 заплата. Излъгаха хората и сега говорят за ЕРП-тата. А Станишев обяснява, че последните пет години Европейската народна партия е виновна за кризата. Но дори вие, които живеете в Испания, знаете до какви беди доведоха социалистите, които управляваха преди десницата. Такива беди имаше и при социалистическите управления в Италия и Гърция. Ето защо Европа трябва да се управлява от десни правителства. В Испания от Испанската народна партия, в България от ГЕРБ и в цяла Европа от ЕНП. За да се случи това обаче е важен всеки един глас, включително и вашите гласове. Така ще имаме възможност да развиваме страната ни по европейски модел, икономиката да работи, да има работни места и вие да се върнете в България“, каза още Цветанов пред българите във Валенсия.

Цветанов информира българските граждани, че ГЕРБ работи в добри партньорски отношения с Испанската народна партия, която подпомага значително българите в област Валенсия. „Ние се нуждаем от вас и вие имате нужда от нас, трябва да се уважаваме и да си помагаме където и да сме по света. Голямото ни желание е всички българи да продължат реализацията, която са намерили в чужбина в България. Защото няма икономика без млади хора и без работни места. Сигурен съм, че заедно можем да си помагаме много. Затова с негласуването не оставяйте някой друг да решава бъдещето както на вас тук в Испания, така и на вашите близки и роднини в България. Трябва да правим политика, за да запазим децата в България, младите в България и всички да живеем и работим заедно в България.

От своя страна представители на българите във Валенсия благодариха на Цветанов за срещата и подчертаха, че той е първият български политик, който идва при тях във Валенсия и търси контакт с тях. Ваня Пенчева от Тополовград, която живее във Валенсия от 14 години заяви, че много българи са готови да се върнат в България, когато изчезне корупцията, когато здравеопазването и образованието са на ниво и има работни места. „Гласувайте по съвест, защото вашият глас е този, който може да помогне на България“, заяви Цветанов в края на срещата.  /ВE Вести/

Коментарите са затворени.