Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Цветанов се включи в тържествата на българската общност във Валенсия за 3 март

10474027_711835285599979_1470879521745036316_oПредседателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов предаде поздравите на премиера Бойко Борисов към българите, живеещи във испанската област Валенсия, по повод националния празник на страната 3 март. Това стана в Ларкудиа де Креспин по време на тържествата, които българската общност провежда всяка година в навечерито на 3 март и в които за първи път участват и Цветанов и българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Пред над 2000 наши сънародници от Валенсианска област, Цветанов заяви, че българите в испания могат спокойно да се чувстват като у дома си, благодарение на помощта на кметовете и общинските съветници от Испанската народна партия. „Нашите приятели от Партидо Популар оценяват високо възможностите и уменията на българите в Испания. Възхищават се и на нашите култура и традиции. Вие, които днес работите и живеете във Валенсия и цяла Испания сте истински посланици на богатствата на българската самобитност. Изключително съм радостен, че днес мога да бъда тук с вас, за да почетем историята и да отдадем почит на всички онези герои, загинали за свободата на България. Поздравявам и Асоциацията за интеграция и благоденствие в Испания “Балкан” за усилията, които полага за запазването на националния дух и българското самосъзнание сред нашите сънародници в Испания. Приветствам и сътрудничеството и взаимната помощ между българските организации и местните структури на Партидо Популар“, каза още пред сънародниците ни Цветанов. Българският евродепутат Ева Паунова също подчерта доброто сътрудничество между Испанската народна партия и ГЕРБ в рамките на семейството на Европейската народна партия. „В Европейския парламент, ние от ГЕРБ заедно с колегите евродепутати от Партидо Популар, работим съвместно за гарантирането на свободното движение на европейските граждани в ЕС и възможностите всеки да работи и да се развива там, където намери за най-добре за себе си и семейството си“, подчерта още Паунова.

Часове наред на сцената бяха представяни български народни танци и песни в изпълнение на състваи на нашите сънародници и различни български организации. Специален гост на тържествата беше оркестър „Канарите“. Тази година концерт-спектакълът “България – сцена на вековете”, организиран от асоциация „Балкан“, се провежда под мотото “Кажи им, майко, да помнят”.

Източник 24часа.бг

Коментарите са затворени.