Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Цветанов: ГЕРБ и Испанската народна партия ще работят съвместно по проблемите на сигурността и миграцията

Image_4556436_407Испанската народна партия ще предостави на ГЕРБ всички мотиви и текстове на промените, които се гласуват от испанския парламент в законодателството в сектор „Сигурност“. За това се договориха по време на среща председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и председателят на Парламентарната група на Испанската народна партия Рафаел Ернандо, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

Двамата разговаряха в рамките на конгреса на Испанската народна партия в Мадрид. Цветанов коментира, че България се запознава и със законодателните промени, гласувани в Германия, Франция и Великобритания, за да може страната ни да направи задълбочен анализ на европейските практики и да реализира промени в българското законодателство, които отговарят напълно на последните европейски тенденции в сферата на сигурността.

Председателят на ПГ на Испанската народна партия покани Цветан Цветанов да посети и парламента в Мадрид и да се срещне с депутати от различните региони, в които живеят и работят български граждани. Рафаел Ернандо, който е и бивш говорител на Испанската народна партия по миграционните въпроси, коментира, че най-голям брой българи са дошли в Испания в периода 2002 – 2009 година и са се интегрирали напълно успешно и вече са част от обединена и просперираща Испания.

Председателят на ПГ на ГЕРБ се срещна и с депутата от регион Галисия Гонзал Хосе Ордоне Пиуме. Испанският депутат коментира, че образованието е първият и най-важен фактор за успешното интегриране и приобщаване на имигрантите в различните страни. Двамата обсъдиха различните практики в осигуряването на достъпно образование на имигрантите.

Източник Труд.бг

Коментарите са затворени.