Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Валенсия – Храна и подслон за нуждаещите се – Casa Caridad

Във Валенсия има няколко организации, които подпомагат чрез своите центрове хората в неравностойно положение – емигранти, безработни, бездомни.

Casa Caridad, намираща се на c. Paseo de la Pechina, 9, codico postal 46008, Valencia функционира повече от 100 години и всеки ден помага на стотици хора за храна, къпане и пране.

Записването става всяка сутрин точно в 9.00 часа на посочения адрес. След кратко интервю със социалния работник ви се дава карта с която можете да се храните всеки ден за определеното ви време. На картата, която се издава пише датата на, която трябва да я подновите. Ако положението не се е променило отново след кратка среща с техен служител периода се удължава. Така можете да подновите няколко пъти.

Имате възможност да обядвате всеки ден, включително събота и неделя в интервала от 12.00 до 14.30 часа. Всеки ден в тази социална трапезария се хранят около 450 човека. На излизане получавате и торбичка със суха храна – сандвич, плодове, млека, сладки.

Пак на същото място можете да ползвате и баня, като къпането става между 9.30 и 11.00 часа преди обяд. Дава ви се хавлия, сапун, самобръсначка и четка за зъби. Един път седмично можете да ползвате и перална със сушилня. Трапезарията разполага със зала с телевизор и Интернет.

Така също във Валенсия има няколко социални дома (albergue), където можете да преспите за известно време, като също се осигурява храна – 3 пъти на ден. Общежитията са със стаи с по 2 легла и баня във всяка стая.

Мястото, където можете да се запишeте след интервю със социален работник е – c. Pozo, s/ n, Valencia, c. postal 46003. Това е една общинска служба за емигранти. От там ви се дава направление за едно от трите общежития с, които разполага центъра. След изтичане на определеното време, можете да подновите на същото място още един, два или три пъти в зависимост от случая. Сутрин службата отваря в 8.00 часа и се раздават номера, но те са ограничени, така, че е по добре да се отиде малко по – рано.

 

 

Коментарите са затворени.