Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Хасковският съд екстрадира в Испания хора на „Ислямска държава”

54aa7e193da24_largeДвамата мароканци Тафик Моухуч и Мохадем Ел Гарби, както и бразилецът Кайке Луан Рибейро Гимараеш да бъдат екстрадирани в Испания, където са разследвани за участие в терористична група. Това реши днес хасковският окръжен съд в три отделни съдебни производства.

И тримата сами изявиха желание да напуснат хасковския арест и да се изправят пред испанската Темида, въпреки тежките обвинения срещу тях. Те дадоха съгласието си да бъдат екстрадирани преди Нова година, но по закон трябваше да изтече 3-дневен срок, в който могат да преосмислят съгласието си. В съдебната зала обаче днес и тримата потвърдиха решението си.

Те бяха задържани от Гранична полиция на пункта Капитан Андреево, след като станало ясно, че са обявени за издирване от Централен следствен съд №1 в Мадрид. Европейската заповед за арест на двамата мароканци и бразилеца е от 15 декември миналата година. Според запознати тримата вербовали младежи и девойки да се присъединят към Ислямска държава, съобщава haskovo.net.

Източник: КРОСС

Коментарите са затворени.