Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Фернандо Алонсо с мозъчно сътресение, прекара нощта в болница след катастрофата

00534361Фернандо Алонсо излезе почти невредим от катастрофата, която претърпя през последния ден от втория предсезонен тест в Испания. Пилотът на Макларън веднага бе откаран с хеликоптер в близката болница и остана там през нощта за наблюдение.

Испанецът се удари в стената при трети завой на пистата “Каталуния” и получи сътресение, но веднага бе заведен в медицинския център до пистата, а след това и в болница за скенер. Според резултатите двукратният шампион няма никакви наранявания.

Състезателният директор на Макларън Ерик Булия заяви: “Инцидентът на Фернандо е едно от тези неща, които просто се случват по време на тестове. За късмет той е добре, но с мозъчно сътресение, заради което се наложи да прекара нощта в болница за всеки случай. Това е обичайна практика при сътресение. Някои медии преувеличиха сериозността на катастрофата, а това беше просто тестов инцидент”.

След случилото се с Алонсо Дженсън Бътън трябваше да дойде да замества, но Булие заяви, че отборът е предпочел да не опитва да поправя колата, за да довършва деня.

“Колата не пострада особено тежко, но достатъчно, за да трябва да се правят дълги прегледи на скоростната кутия и системите на задвижващата единица. Имайки предвид колко време щеше да ни отнеме подобен анализ, решихме да приключим теста си няколко часа по-рано от очакваното. Седмица беше тежка за целия отбор, но ще се върнем и ще натискаме по-силно от всякога тази седмица в Барселона”.

През втория тест Макларън направиха общо 104 обиколки. Третият и последен предсезонен тест ще се проведе отново на “Каталуния” от 26 февруари до 01 март.

http://www.sportal.bg

Коментарите са затворени.