Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Фелипе Шести положи клетва като крал на Испания

reyes_espana_ceremonia_a4Новият испански крал Фелипе Шести се закле във вярност към конституцията.

В полунощ испанско време (1 ч. българско време) испанският престолонаследник принц Фелипе стана крал Фелипе Шести.В 10,30 ч. испанско време (11,30 ч. българско време). той положи клетва в парламента като се врече да уважава конституцията и законите на Испания, както и правата на гражданите и автономните области.46-годишният Фелипе заема днес мястото на баща си Хуан Карлос, който абдикира след 39 години на престола.

Няколко минути преди полагането на клетва от новия монарх, Хуан Карлос му предаде червения си пояс – символ на ролята на краля като главнокомандващ въоръжените сили на Испания.

Вчера крал Хуан Карлос подписа на тържествена церемония закона за абдикацията си, одобрен от двете камари на парламента.

В речта си пред парламента Фелипе Шести отдаде почит на баща си, като подчерта неговата роля в “помиряването на испанците” след диктатурата на Франсиско Франко. “Едно изключително управление днес става част от нашата история”, каза новият испански крал.

“Неговата единствена цел е да служи на Испания. В това е възпитан, това той чувства дълбоко в душата си. Той знае, че трябва да бъде първият служител на Испания“, заяви преди време майка му кралица София. /Източник: Дир.бг

Коментарите са затворени.