Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

С тракане на тенджери и тигани испанците заглушиха кралска реч

Protest against Spanish King Felipe VI and Emeritus King Juan CarlosХиляди испанци, живеещи затворени със седмици в домовете си под карантина заради коронавируса, изразиха гнева си по време на реч на крал Фелипе с тропане на тигани по балконите на жилищата си.

Повод бе не само пандемията и наложените ограничения, но и последният корупционен скандал, в който бе замесено името на кралското семейство.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че настоящият испански крал Фелипе VI се отказва от наследството на баща си - Хуан Карлос. В изявление на Двореца се казва още, че оттеглилият се монарх ще бъде лишен и от годишната си издръжка в размер на близо 200 000 евро.

Хуан Карлос е разследван заради получени 100 млн. долара от Саудитска Арабия в швейцарска банка чрез панамски фонд.

Испанците, гневни на краля, поискаха да се дари незаконното богатство на бившия крал за здравеопазването в страната.

Испания също е сред тежко засегнатите от вируса страни. По последни данни, близо 14 800  са сучаите, а 640 – починалите.

Преди дни Испания обяви извънредно положение заради кризата с коронавируса, като постави под 15-дневна карантина близо 47 млн. души в страната.

Всички нехранителни магазини, както и барове, ресторанти и кина са затворени, а жителите могат да напускат домовете си само поотделно и по конкретна причина, като например да пазаруват или да посетят аптеката.

Самият Фелипе обяви, че тестът му за коронавирус е отрицателен.

https://news.bg

Коментарите са затворени.