Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Снежна буря блокира Испания

zx620_2467509source-reuters-galСнежен ад затрупа и блокира Словения, Испания и Италия, съобщава АП. Ветрове със скорост над 120 километра в час и силен сняг затвориха границите на страната за товарни автомобили. Три контролно-пропускателни пункта затвориха, за да се предотвратят пътни сблъсъци. Училищата в много райони не работят, а властите предупредиха хората да си стоят вкъщи.

Днес синоптиците очакват времето да се влоши още. Прогнозата е за ураганен вятър и най-малко 80 сантиметра сняг. Северна Испания също бе застигната от снежния ад. Стотици хора бяха блокирани по пътищата в превозните си средства. Над 400 души бяха спасени от измръзване. Военни и полицаи измъкнаха хората блокирани по пътищата от снежната буря.

Държавната железопътна компания на Испания, Ренфе спря услугите си между Леон и северния крайбрежен район на Астурия.

В момента Испания се бори с нетипични студове. Температурите паднаха до минус 15 градуса. Мощната снежна буря, която обхвана и Северна Италия и затвори много пътища, се е отправила към Балканския полуостров. След проследяването на бурята по целия Иберийски полуостров, синоптиците очакват тя да продължи своето пътуване през Южна Европа, през Италия и да достигне Балканския полуостров тази вечер.

Източник: Факти.бг

Коментарите са затворени.