Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

След 6 г. в Бенидорм Жоро Фризьора: Българи ме гонеха от Испания, за да не им отнема клиентелата

curso-de-peluqueria-gratisСлед 6 г. в Бенидорм санданчанинът Жоро Фризьора: Българи ме гонеха от Испания, за да не им отнема клиентелата, амбицирах се и само след 8 м. отворих собствен салон на брега на морето, имам клиенти от цял свят.

Санданчанин Георги Янчев, когото всички познават като Жоро Фризьора, който от 6 години живее в Испания, в гр. Бенидорм, се прибра в Сандански за 3 седмици да си плати данъците и да се види със своите близки. През тези 6 г. той за трети път се връща в България. Ето какво разказа за живота си в слънчева Испания коафьорът:

“Оставих всичко тук и избягах от държавата заради беззаконието. Пари си изкарвах достатъчно и в България. Имам две деца, дъщеря ми е тук, в България, тя е преподавателка в Спортната академия в София, а синът ми е с нас в Испания заедно с приятелката си. Той също работи в нашия бранш. Със сина ми сме стилисти, а съпругата ми е козметичка и маникюристка. Имаме си наш собствен салон и апартамент на брега на морето. Сега е наред да купя и чисто нова кола. В момента имам “Голф 4″, който ще продам.

С пристигането си в Испания преди 6 години започнах работа като стилист в салон за красота на българи. Само след месец и двадесет дни, като видяха колко работа имам, ми казаха да напусна Бенидорм до 24 часа, а до 2 дни и Испания. Уплашиха се, че един ден като си отворя салон, ще им издърпам клиентите. Това ми даде импулс и стимул, амбицирах се, за да си отворя мой салон. Дори заплахите на българите не можаха да ме прокудят оттам.

Още през втория месец българи ограбиха жилището, където бях на квартира. Откраднаха ни дрехите, абсолютно всичко. Но въпреки всичко още тогава на втория месец отворих салон и след 8 месеца си купих мой собствен на брега на морето, на 100 метра от пясъка, а по-късно близо до салона – и двустаен апартамент, който е пак на брега на морето. Работният ден в Испания протича е от 9:30 до 14:00 ч., след това от 16:00 до 19:00-20:00 ч., в зависимост от работата.

Сега като се приберем, започва сезонът, предстои Великден. Градът се пълни туристи. Бенидорм е известен курортен град, идват хора от Азия, Южна Америка, Африка, цяла Европа и т.н. Вървиш по красиви улици, климатът е хубав. Животът на хората е уреден. Забавляват се и знаят как да го правят.

Никой не парадира нито с това кой е, нито с каква кола е. Може президентът да седне за подстрижка, по нищо няма да познаеш, ако ти самият не знаеш кой кой е. Сандански не ми липсва. Плащам си данъците, минава почивката и оттам направо на летището.

Имах няколко дела в България, които спечелих в Районен и Окръжен съд, но като отидоха в София, всичките ги изгубих. Така се получи, защото от отсрещната страна човекът работеше шеф в ДВСК – София. Нали знаете как става това, всичко е с връзки и изгубих делата. Като видях какво беззаконие цари в тази държава, се принудих да напусна родната страна. Защото в България е пълно със злобни хора.

Не искам да съм повече гражданин на България. Обичам родината си, но не и беззаконието й, което цари. Затова след 4 години първата работа ще ми е да взема испанско гражданство. Трябва само 10 г. да съм живял в Испания.

Там се чувствам много по-спокоен, полицаите са приятели, а не като тук – хора, от които да се страхуваш. Нещата в Испания са уредени, в която и институция да отида, взимам си номерчето и докато не решат проблема ти, не спират, за разлика от нашата страна. Връзки не ти трябват. А пък и там създадохме приятелства с хора от цял свят. Клиентите са усмихнати, позитивни. Тук толкова много са се озлобили хората, вървят с наведени глави, всеки се е замислил в проблемите си. Животът, който си представям след време, е топлите месеци в Сандански, а през другото време – там. /Струма

Коментарите са затворени.