Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Скептицизъм и възмущение завладяха испанските медии след абдикацията от шампионската корона

españa-2Скептицизъм и възмущение завладяха испанските медии след тежкото поражение с 0:2 от Чили, което изхвърли световните шампиони от Мондиал 2014 и сложи край на защитата на титлата.

Това е първият път в историята, в който световен шампион, без значение неговото име, губи своите първи два мача от новото първенство.

Бившият селекционер Хосе Антонио Камачо, анализатор на “Теле5″, коментира: “Това е много тъжен момент за испанския футбол. Ние сме благодарни на тези момчета за свършеното до момента, но те ни разочароваха на това световно първенство”.

Неговият колега и нападател от Мондиал 1998 – Кико, добави: ”Много наши играчи пристигнаха в Бразилия в лошо физическо състояние и това беше видно в двата мача. Те просто не успяваха да пресират в предни позиции – нещо, което правеха с особен успех”.

Вестник “АС” излезе със заглавие “Довиждане, световна купа”, докато “Ел Мундо Депортиво” избра “Излагация като за световно”. Други по-интересни заглавия са “Тъжно и жалко сбогуване с Бразилия” и “Неочакван, но изразен провал”.

“Кадена СЕР” пък не устоя на изкушението и побърза да сравни срамното отпадане на националния отбор с абдикацията на крал Хуан Карлос I: “Испания абдикира от короната”. /Източник: Дир.бг

Коментарите са затворени.