Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Сингапурски милиардер купи Валенсия

peter-lim-andresbgm-valencia_420x210Сингапурският милиардер Питър Лим е новият собственик на Валенсия. Лим искаше да купи контролния пакет акции на “прилепите” от доста време насам, а според информациите в испанските медии азиатският богаташ най-сетне е придобил 70% от акциите на клуба, който изпитва финансови затруднения.

Валенсия се намира в сериозна бюджетна криза от няколко години насам, като се смята, че дълговете на клуба достигат цифрата от 300 милиона евро. За това далеч не помага и строежът на нов стадион, който “прилепите” стартираха през 2007 година. Две години по-късно работата по “Нуево Местая” бе прекъсната по финансови причини.

Пристигането на Питър Лим във Валенсия внася и свежа порция оптимизъм сред феновете на клуба. Според класацията на списание “Форбс”, състоянието на Питър Лим достига цифрата от 2.4 милиарда долара, като се очаква азиатецът да налее сериозни средства за възраждането на Валенсия. Това включва и подготвянето на мащабна селекция, която отново да върне Валенсия сред водещите отбори в Примера дивисион.

През 2010 година Питър Лим проявяваше интерес и към английския колос Ливърпул, като името му бе свързвано още с клубове като Милан и Глазгоу Рейнджърс. /Източник: Дир.бг/

Коментарите са затворени.