Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Силвио Данаилов допринесъл за влизането на шаха в учебната програма в Испания

44487_375_282_4x3Президентът на Българската федерация по шахмат Силвио Данаилов е допринесъл за влизането на шаха в учебната програма в Испания, обявиха от екипа му.

След негова среща с представители на Комисията по образованието и спорта в испанския парламент е бил приет закон за въвеждане на програмата “Шах в училище”. Предложението е получило подкрепата на всички политически партии.

Предложението е било внесено от социалистите, пишат испанските медии. Данаилов се е срещнал с говорителя им Марио Бедера и с депутата Пабло Мартин.

Програмата “Шах в училище” беше развита по времето, в което Данаилов оглавяваше европейския шах. Той и екипът му успяха да спечелят подкрепата на Европейския парламент.

Данаилов акцентира, че “шахматът може да се практикува от най-ранна възраст и може да бъде много силен инструмент за социалното сближаване, интеграцията, борбата с дискриминацията и зависимостите, като по този начин може да бъде от изключителна полза не само за образователната система, но и за цялото общество”. Във фокуса на програмата попадат децата от втори до четвърти клас.

Източник Дневник.бг

Коментарите са затворени.