Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Серия от медицински прегледи за Алонсо преди Гран При на Малайзия

638-397-fernando-alonso-maklaryn-formula-1

Gulliver/GettyImages

Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо ще трябва да премине няколко медицински теста, за да получи разрешение да се състезава в Малайзия.

Испанецът пропусна първият старт в Австралия заради катастрофата, която претърпя в предсезонните тестове в Испания и го остави с мозъчно сътресение и в безсъзнание. В родината си той се подложи на няколко изследвания, а резултатите от тях ще бъда предоставени от на доктори, назначени от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). Те също така ще проведат свои тестове, които да установят годен ли е двукратният световен шампион да седне зад волана.

Ако всичко е наред, Алонсо ще се върне в дома си в Дубай, а оттам ще поеме към Малайзия, където ще бъдат проведени нови две изследвания в четвъртъка преди старта. Първият ще се състои на самата писта „Сепанг“, а вторият е така нареченият „шоков тест“, при който ще бъде измерено времето за реакция на пилота. Резултатът ще бъде сравнен с данните, засечени отпреди катастрофата.

Според обкръжението на Алонсо всичко е въпрос на формалности, но пилотът няма как да бъде допуснат до състезанието, ако не се справи с тестовете.

Източник  Гонг.бг

Коментарите са затворени.