Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Секторът на услугите в Испания гледа уверено напред

FI Services main pageТова е седемнадесетият пореден месец на ръст, което показва, че възстановяването на Испанската икономика е стабилно.

Испанският сектор на услугите остава значително над 50 пункта в изследването на PMI през март за седемнадесети пореден месец. Това е поредното потвърждение, че икономическото възстановяване в страната е стабилно, съобщава WBP online.

Дейността в сектора на услугите в Испания продължава да е в експанзия през третия месец на годината, показва доклад на Markit от  вторник. Секторът поддържа серията си на растеж и даде няколко повода за оптимизъм, тъй като компаниите са наемали допълнителен персонал със стабилно темпо. Нещо повече, по-добрите очаквания за бизнеса сигнализират, че растежът може да се запази за известно време.

Индексът PMI за Испания отчете 57,3 пункта през март, след като достигна 56,2 пункта през предходния месец, отчете анализаторската компания Markit Economics. С тези данни ръстът на сектора е останал на положителна територия за седемнадесети пореден месец. Пазарните анализатори очакваха нарастване до 56,5 пункта.

PMI на услугите анализира мнението на мениджърите по продажбите в сектора на услугите за състоянието на продажбите, заетостта и перспективите пред сектора.

“Най-голямото събитие от последния испански PMI за услугите е най-рязката месечна експанзия в нов бизнес за почти 15 години и подобряването на икономическите условия, насърчаващи клиентите да харчат. Пазарът на труда продължава да печели от повечето работа, като наемането на персонал се случва с темпове, невиждани от преди икономическата криза”, коментира Андрю Харкър, старши икономист в Markit.

Индексът PMI за производствения сектор на четвъртата по големина икономика в еврозоната също показ положителна стойност и достигна 54,3 пункта през март, след 54,2 отчетен през февруари.

По статията работи: Георги Драганов             Инвестор.бг

Коментарите са затворени.