Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Руснаци заменят британци, германци и французи при покупка на имоти в Испания

512184894_extras_albumes_0Руснаците са седмата по големина група от емигранти в Испания, но броят им непрекъснато се увеличава. Броят на руските инвеститори нарасна след решението на испанското правителство да издава визи на граждани от страни извън ЕС. Условието е да закупят имот поне за половин милион евро или да вложат 1 млн. евро в бизнес. От началото на 2014 г. броят на руснаците, придобили собственост в Испания, е нараснал с 62% спрямо същия период на 2013 г.

 Една от причините за растящия интерес на руснаци към испански имоти е резкият спад на цените, които привличат хора от средната класа. Въпреки културните различия, гражданите на Русия са от предпочитаните инвеститори в южноевропейската страна. Тези заселници са в активна възраст и не са пенсионери, както и при някои от другите нации- емигранти. Докато руснаците дори откриват свой бизнес и създават работна ръка.

Успоредно с нарастване на търсенето на жилища в Испания от страна на руснаци, напоследък се наблюдава отлив на други чужденци. С почти половин милион са намалели гражданите на други държави в страната, което е 7,8%. Това сочат данните на националната статистика. Спадът при британци и германци е близо една четвърт, а французите са намалели с 13%. Покачването на цените на газ и електроенергия намаляват привлекателността на Испания сред западноевропейските пенсионери. /Източник: http://www.domaza.bg/

Коментарите са затворени.