Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Рахой заяви, че докато управлява, няма да позволи отцепването на нито една област

zx450y250_2224178Министър-председателят на Испания Мариано Рахой заяви, че няма да допусне нито един референдум, чийто изход да постави под съмнение териториалната цялост и суверенитета на страната, включително по въпроса за независимостта на автономната област Каталуня, съобщи ИТАР-ТАСС.

“Държавата е готова за всякакви сценарии на развитие на събитията. Законът ще бъде спазван. Няма да има референдум, поставящ под въпрос суверенитета на испанския народ. Докато съм премиер, нито една испанска територия няма да получи независимост”, каза Рахой в интервю за телевизия “Антена 3″.

“Всичко това (стремежът към отделяне на региони от държавата) може да предизвика разцепление и напрежение”, заяви той. Рахой обеща да работи “за укрепване на връзките, обединяващи каталунците и испанците”.

“Ще изпълнявам законите и конституцията. Такъв е моят план за Каталуня. Гарантирам, че председателят на правителството сам ще се подчинява на законите и ще застави другите да му се подчиняват”, каза премиерът. Той обаче не разкри какви мерки е готов да предприеме, ако Каталуня едностранно обяви независимост.

В коментар за икономиката на страната премиерът заяви, че най-лошото е отминало. “Напълно съм наясно с трудностите, усилията и жертвите, но испанците скоро ще видят, че всичко, което сме направили, има смисъл и ще даде резултати”, посочи Рахой.

Въпреки че изрази оптимизъм, той подчерта, че остава много работа и допълни: “Тази година сме много по-добре от предишната и по-зле от следващата.” Рахой заяви и че тази година ще обяви намаляване на данък общ доход, което ще влезе в сила през 2015 г., отбелязва “Ройтерс”. /Дневник

Коментарите са затворени.