Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Разобличиха находчив измамник в Испания

resizerНаходчив 20-годишен младеж успя да се внедри в политическия и бизнес елит на Испания. Изманикът е измъкнал крупни суми от десетки хора, срещу обещания за лобизъм.

Наричат го “малкия Николас” – доскоро познат сред испанския елит като млад предприемач, съветник на кралското семейство и служител на различни държавни структури. Всъщност 20-годишният Франсиско Николас Иглесиас е студент по право и не заема никакъв държавен пост. Издигането му в испанските висши кръгове започва, когато е на 15. Започва да посещава срещи на организация, оглавявана от бившия премиер на страната – Хосе Мария Аснар и си създава много контакти. За да поддържа имидж, младежът задължително се снима с мнимите си нови “приятели” от елита, включително и с папата. Започва да демонстрира висок стандарт на живот и никой не се усъмнява в думите му. Идва момент, в който мрежата от лъжи се пропуква и през октомври е арестуван по обвинение за измама и фалшифициране на документи.

Хорхе Фернандес Диас, министър на вътрешните работи: “Седем държавни институции отричат той да е техен служител. Мисля, че това е достатъчно доказателство и не бива да даваме повече публичност на този човек”.

При ареста си, Николас твърди, че е агент от испанските тайни служби и е преследван, защото знае твърде много.

Автор: Джанан Дурал

Коментарите са затворени.