Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

“Пума” заменя “Найки” като партньор на Ла Лига

zx860y484_3397164Германската компания за производство на спортна екипировка “Пума” (Puma) и Ла Лига обявиха, че са подписали договор за партньорство. Компанията, базирана в Херцогенаурах, ще доставя официалната мачове топка за испанския шампионат, както и ще произвежда още редица артикули за Ла Лига.

Партньорството влиза в сила от новия сезон 2019-2020. Освен мачовете в Ла Лига тези във второто и третото ниво на испанския футбол също ще се играят с топки на “Пума”. Параметри по сделката не се разкриват официално, но миналия месец беше съобщено, че “Пума” най-вероятно ще плаща по 5 милиона евро на година.

Договорът между двете страни е до края на сезон 2021-2022.

Досега технически партньор на Ла Лига беше американската компания “Найки”. Двубоите в Испания се играеха неизменно с топки на “Найки” от сезон 1996-1997. Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обаче беше недоволен, че от “Найки” така и не направиха специална серия топки само за испанското първенство, и обяви, че топките са идентични като тези в останалите големи първенства. Освен Ла Лига с топки на “Найки” се играе във Висшата лига и Серия А.

“Чест е за нас, че голям бранд като “Пума” ще работи с Ла Лига, най-доброто първенство в света. Убедени сме, че това партньорство ще донесе много позитиви и на двете страни”, каза маркетинг директорът на Ла Лига Хуан Карлос Диас.

“Пума” връща позициите си на футболния пазар, след като от години е изместен от “Адиас” и “Найки”. Компанията подписа договори с шампиона на Англия “Манчестър сити” и седемркатния европейски първенец “Милан”. В Испания компанията облича два елитни тима – “Жирона” и “Валенсия”.

ДНЕВНИК

Коментарите са затворени.