Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Педро Санчес се отказа от депутатското си място

Sanchez announces his resignation as Spain s Socialist party  PSOE  leader to the media at the party s headquarters in Madrid10-месечната политическа криза в Испания се очаква да приключи по-късно тази вечер. Около 20.45 часа българско време в парламента в Мадрид се очаква втори в рамките на седмицата вот за кандидатурата на лидера на дясноцентристката Народна партия Мариано Рахой да продължи да бъде премиер.

Опозиционните социалисти дадоха да се разбере, че се готвят да се въздържат и така да позволят на Рахой да формира правителство на малцинството. След вземането на това трудно решение на 1 октомври соцлидерът Педро Санчес подаде оставка. А днес едва сдържайки сълзите си, той се отказа и от депутатското си място:

Няма по-голяма чест от това да бъдеш част от парламентарната група на социалистите, а аз имах късмет и да я оглавявам повече от 2 години, но не мога да предам партията и милионите гласоподаватели, които се довериха на Социалистическата партия на изборите. Не мога да предам милионите ни членове и симпатизанти, които гордо споделяха позицията ми: “Не на Мариано Рахой!” – заяви вече бившият депутат и лидер на испанската соцпартия Педро Санчес.

http://alfarss.net

Коментарите са затворени.