Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Пазарът на жилища в Испания продължава да се възстановява

casa_de_lujo_en_bavieraПродажбите на имоти през февруари са повече в сравнение с миналата година.

Пазарът на жилища в Испания продължава да се възстановява. Най-новите данни за продажбите през февруари показват, че те са по-високи спрямо миналата година, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Според консултанти изглежда, че пазарът е достигнал дъното през 2014 г. На годишна база е отчетен ръст на сделките с жилища в Испания от 14 на сто. Той обаче се движи изцяло от сделките със стари жилища – 53 на сто. При новото строителство ситуацията остава тежка и през февруари е отчетен спад на сделките от 30 на сто спрямо същия месец на предходната година.

Ръстът на продажбите на жилища в Испания варира драстично в отделните региони. По-активен е пазарът по крайбрежието и особено в района на Барселона. Според брокери сривът на продажбите при жилищата ново строителство се дължи на свиващото се предлагане.

Отчита се и лек ръст на цените на имотите в някои райони. Според една от най-големите оценителски компании в Испания – Sociedad de Tasación, цените са нараснали с 3 на сто през първото тримесечие на годината, като това е ръст за трето поредно тримесечие.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Петър Нейков           Източник   Инвестор.бг

Коментарите са затворени.