Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Още един испански фонд за имоти излиза на борсата

villas-de-lujo-mallorcaAxia иска да набере 400 млн. евро, които да инвестира във висококачествени бизнес имоти основно в Мадрид и Барселона.

Испанският фонд за инвестиции в имоти Axia Real Estate SOCIMI SA ще се опита да набере 400 млн. евро от първично публично предлагане на акции, за да се възползва от започналия процес на възстановяване на пазара на имоти в страната, съобщава Bloomberg.

Компанията планира да емитира до 40 млн. акции по 10 евро всяка. Предлагането ще се осъществи от Citigroup Inc. и JB Capital Markets, посочва се в проспекта, който днес е бил одобрен от испанския борсов регулатор.

Акциите ще започнат да се търгуват от 9 юли. Axia планира да инвестира във висококачествени бизнес имоти основно в Мадрид и Барселона, става ясно от проспекта.

Това е поредният испански фонд за имоти, който се решава да предложи акции на борсата. Merlin Properties например се подготвя за проведе най-голямото в Европа първично публично предлагане (IPO) в сектора на имотите. Целта на фонда е да набере 1,5 млрд. евро. Axia съобщава, че до момента е получила от инвеститори ангажименти за над 247 млн. евро.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова /Източник: Инвестор.бг

Коментарите са затворени.