Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Отхвърлено е обжалването на испанската инфанта Кристина

othvyrleno-e-objalvaneto-na-ispanskata-infanta-kristina-278248Испанската инфанта Кристина – сестрата на крал Фелипе Шести, ще бъде съдена за измама, след като съдията Хосе Кастро отхвърли вчера жалбата й в съда в Палма де Майорка, предаде ДПА, като цитира испанската агенция ЕФЕ.

Така 49-годишната инфанта ще стане първият член на испанското кралско семейство, който ще се изправи пред съд. Тя е обвиняема като съучастник в предполагаема данъчна измама, извършена от нейния съпруг и бивш хандбалист от олимпийския отбор на Испания Иняки Урдангарин.

Той е обвинен в присвояване на около 6 млн. евро обществени пари чрез благотворителна фондация, която е управлявал. Прокурорът иска 20-годишна присъда за Урдангарин.

За самата Кристина засега не е предложено конкретно наказание, но синдикатът “Манос Лимпиас” (Чисти ръце), който се бори срещу корупцията и е ищец по делото, настоява за 8-годишна присъда и глоба от 2 млн. евро. Очаква се процесът да започне през втората половина на годината, предаде БТА.

Източник: Новини.бг

Коментарите са затворени.