Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Новият испански крал ще чисти репутацията на двореца

0000233876-article2Сметките на испанския кралски дворец ще бъдат подлагани на външни проверки, а резултатите ще стават публично достояние – това предвиждат мерки, разпоредени от новия крал Фелипе Шести, с които той явно иска да изчисти пострадалата репутация на кралското семейство, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Мерките, обявени от двореца, включват планове за нов кодекс за добро поведение, забрана членовете на кралското семейство да работят за частни фирми и по-строг контрол върху получаването на подаръци от кралското семейство.

През последните години кралският дворец беше разтърсен от редица скандали и Фелипе, който се възкачи на престола миналия месец след оттеглянето на баща си Хуан Карлос, обяви намерението си да възстанови общественото доверие в монархията. Очаква се оповестените нови правила да бъдат одобрени до края на годината.

В изявлението на двореца е посочено, че кралското семейство ще се състои от Фелипе, съпругата му кралица Летисия, родителите му Хуан Карлос и кралица София и двете му деца.

Сестрите му Елена и Кристина вече няма да бъдат смятани за членове на кралското семейство и няма да бъдат на издръжка на двореца, въпреки че ще запазят титлата “инфанта”.

Най-сериозният скандал, разтърсил кралското семейство, засяга Кристина, която е заподозряна в разследване за корупция и незаконно присвояване, водено срещу съпруга й Иняки Урдангарин.

/БТА/ По публикацията работи: Елка Василева

Коментарите са затворени.