Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Нито евро за Гърция без реформи, закани се Испания

0000258149-article2Снимка: архив, Ройтерс

Еврозоната няма да деблокира пари за Гърция, преди тя да започне всички обещани реформи, заяви испанският министър на икономиката Луис де Гиндос, цитиран от Франс прес.

Ще видим дали списъкът с реформи е пълен. Няма да има никакво плащане, преди да се направи проверка, която да покаже, че реформите са одобрени и започнати”, заяви Гиндос в интервю за британския вестник “Файненшъл таймс”.

Изявлението му е в разрез с твърдението на гръцкия премиер Алексис Ципрас, че изплащането на европейските пари ще започне щом Гърция представи нов списък с реформи на своите кредитори.

Интервюто на испанския министър бе публикувано във “Файненшъл таймс” преди днешната среща в Берлин на германската канцлерка Ангела Меркел и гръцкия премиер, посветена на гръцкия дълг.

В петък Ципрас обеща да конкретизира по-бързо намеренията за реформи, за които настоява Берлин, а Европейската комисия обяви, че ще предостави на Атина 2 милиарда евро за 2015 г. от структурните фондове.

Гърция обаче в момента има нужда от 7,2 милиарда евро, за да посреща плащанията си. Предложението за деблокиране на финансовата помощ трябва да бъде обсъдено от министрите на финансите от еврозоната.

Луис де Гиндос е кандидат за приемник на Йерун Дейселблум като председател на еврогрупата и има подкрепата на Ангела Меркел, отбелязва АФП. /БТА/

По публикацията работи: Веселина Йорданова                 Източник  Днес.бг

Коментарите са затворени.