Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Намериха 127 кг кокаин в учебната платноходка на испанските ВМС

Sebastian-Elcano-Escuela-Naval-Militar_TINIMA20140715_0624_1Наркотикът бил укрит в редица труднодостъпни места на четиримачтовата шхуна „Хуан Себастиан де Елкано“.

Испанските власти откриха 127 кг кокаин на борда на учебната платноходка на испанските военноморски сили, предаде АФП.

Кокаинът бил укрит в редица труднодостъпни места на четиримачтовата шхуна „Хуан Себастиан де Елкано“, вкл. между резервните платна, до които имали достъп малцина моряци, се уточнява в изявление на испанската Цивилна гвардия.

Сред моряците имало двама испанци, които на 12 юли бяха арестувани заедно с един еквадорец точно преди пристигането на кораба в пристанище Марин в североизточната испанска област Галисия след 6-месечно обучение в морето. Задържаните бяха изпратени във военен затвор в Мадрид и са обвинени в „наркотрафик и закононарушение, извършено от военнослужещи“.

Тримата мъже се възползвали от престой от няколко дни в Колумбия, за да влязат в контакт с местни наркотрафиканти, които им поверили кокаина да го откарат в Ню Йорк срещу пари.

Кокаинът бил скрит в дрехите им, което им позволило да го натоварят на кораба и после да го разтоварят и да го занесат на други колумбийски наркотрафиканти.

Наркотрафикантите били арестувани в средата на май с 20 кг кокаин у тях след заминаването на испанския кораб от Ню Йорк.

„Хуан Себастиан де Елкано“ е с дължина 113 метра и може да приеме на борда си близо 200 души. Тя е в експлоатация от 1928 г. и на нея се обучават бъдещите военноморски офицери на Испания, сред които са настоящият крал Фелипе VI и баща му Хуан Карлос I.

Източник: БТА

Коментарите са затворени.