Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Най-силно се възстановява доверието на инвеститорите в Испания

2_13_MARCA_GНай-силно се възстановява доверието на инвеститорите в Испания и Ирландия, Румъния се очертава като държавата с най-бърз растеж на пазара.

Неравномерният икономически растеж в Европа насочва инвеститорите в логистични имоти към по-периферни пазари, където може да се разчита на по-бурно развитие и по-висока доходност, пише онлайн изданието propertyeu.info.

Като цяло инвестициите на пазара на логистични площи нарастват, като основен двигател остава бурното развитие на електронната търговия. Перспективите пред пазара обаче варират в зависимост от държавата и региона.

Швеция и Скандинавските страни като цяло са популярни пазари. Стокхолм е сред най-бързо растящите пазари в Европа, макар и доста скъп.

Румъния се очертава като държавата с най-бърз растеж на пазара на логистични площи, докато политическата несигурност задържа развитието на Унгария и Турция.

„През изминалата година вниманието беше насочено към периферията на Европа, като Португалия и Ирландия. Тези пазари стават все по-силни, докато ситуацията в сърцето на еврозоната се влошава“, коментира Ричард Холбъртън от CBRE.

Най-силно се възстановява доверието на инвеститорите в Испания и Ирландия.

Въпреки проблемите на големите икономики от еврозоната обаче регионът остава с най-голям потенциал за развитие на пазара на логистични имоти.

„Локацията е ключова. Всички искат да са по-близо до големите потребители, както и да присъстват в райони с добри демографски характеристики. Колкото повече се отдалечавате от града, толкова по-лошо“, посочва Джак Кокс от CBRE.

Според експерти инвеститорите никога не биха сбъркали, избирайки Лондон или друг голям град с международно летище. В тези райони винаги ще има засилено търсене на стоки и услуги, което пък ще осигурява добри парични потоци.

Освен бързото разрастване на електронната търговия, според специалисти 3D принтирането е другият фактор, който ще въздейства силно на падара на логистични площи. Развитието на фармацевтичната индустрия също поставя сериозни предизвикателства пред бранша предвид специфицните изисквания към складовете.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова           Източник Инвестор. бг

Коментарите са затворени.