Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Най-мащабната в Европа услуга за мобилни безконтактни разплащания стартира в Испания

imagesVisa Европа и водещата испанска банка CaixaBank, съвместно с мобилните оператори Orange, Telefόnica и Vodafone, обявиха началото на най-мащабната услуга за мобилни безконтактни разплащания в Европа.

От февруари 2014 г. клиентите на CaixaBank ще могат да извършват безконтактни разплащания бързо и сигурно, използвайки смартфони, които поддържат услугата. Партньорството с Orange, Telefόnica и Vodafone позволява съхраняването на картовата информация на потребителите, регистрирани за услугата мобилни разплащания на CaixaBank, на безконтактна SIM карта. Така те могат да използват приложение за мобилно банкиране, за да управляват по-лесно своите финанси и да извършват безконтактни разплащания в глобален мащаб, навсякъде, където забележат символ на Visa за безконтактни услуги.

С обединяване на клиентската база на Orange, Telefόnica и Vodafone, която съставлява повече от 80% от испанския пазар, услугата ще бъде достъпна до широк кръг потребители още със самото и представяне.

Никола Хус, главен изпълнителен директор на Visa Европа споделя: “Стартът на тази услуга, която ще промени индустрията, е още един пример за това как Visa събира големите играчи на пазара, за да предложи нови вълнуващи възможности на испанските потребители. Нашите очаквания са мобилните безконтактни разплащания да се разраснат както в страната, така и на останалите европейски пазари.

“Подходът на Visa Европа да въвежда иновативни услуги за разплащане е основан върху изградената екосистема от партньори. Вярваме, че това създава ползотворна среда за предлагането на нови продукти на потребителите, като заздравява доверието им в техните банки, мобилни оператори, любими търговски вериги и Visa”.

Хуан Мария Нин, изпълнителен директор на CaixaBank заяви: “Решението на CaixaBank да стартира мобилни безконтактни разплащания е част от нашата цялостна стратегия, насочена към иновации, като средство за подобряване услугите за клиенти. С все повече смартфони, които поддържат безконтактни технологии, услугата за мобилни разплащания носи допълнителни ползи на потребителите и търговците, включително бързина, удобство и сигурност. Посредством това споразумение, CaixaBank, като водеща банка в Испания и глобален лидер в платежните системи, ще застане начело на пазара на мобилните безконтактни разплащания.”

Клиентите на CaixaBank ще могат да извършват мобилни безконтактни разплащания във всеки един от общо 325 хиляди терминала на Visa* в Испания и във всички 1,2 млн. терминала в Европа*. Страната е един от водещите европейски пазари за безконтактни технологии с повече от 15 млн. безконтактни трансакции, направени през последните 12 месеца*, и с дългогодишна история в иновациите на платежните технологии. През 2010 г. CaixaBank стартира пилотно първата в Европа услуга за мобилни разплащания в реално време в град Ситжес, а в следващите години започна издаването на безконтактни карти (2011 г,), пусна приложението CaixaWallet (2012 г.) и базираната на NFC стикер мобилна услуга TAP Visa (2013 г.).

Мобилните разплащания на CaixaBank ще стартират през януари 2014 г. сред избрани клиенти на Orange Telefόnica и Vodafone, които редовно извършват безконтактни плащания с карти Visa. Очаква се услугата да бъде достъпна и за останалите потребители до февруари 2014 г..

За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативни технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които да позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните членове са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната й цел е да обслужва своите членове. Реализираният финансов излишък се реинвестира в дейността на компанията и се използва за натрупване на капиталови резерви. През последните шест години Visa Европа е вложила над един милиард евро в нови технологии и инфраструктура.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират глобалните разплащания с карти Visa. Като силно ангажирана европейска платежна система Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти – картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания.

За CaixaBank

CaixaBank е най-голямата банкова институция в Испания с 13.7 милиона клиенти, мрежа от 5 920 клонови офиса и оборот от 514 644 млн. евро. Финансовите операции на банката имат повече от 100-годишна история. Като част от CaixaBank Group банковата институция се стреми към вътрешен и международен растеж, подкрепен от доказан в сектора опит и далновидност.

CaixaBank Group с председател Исидро Фаине и главен изпълнителен директор Хуан Мария Нин и със седалище в Барселона (Испания), консолидира водещата си позиция в банкирането на дребно благодарение на силните си търговски операции, подходящо управление на риска, предвидливост и постоянство в иновациите. CaixaBank подкрепя своите клиенти с бизнес интереси и търговски отношения извън Испания посредством стратегически партньоства с международни банкови партньори, клонове, представителни офиси и кореспондентски банки. /Източник: Дневник

Коментарите са затворени.