Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Най-добрата фотоколекция на Испания е в Националната галерия на София

20140917_0028Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова полюбопитства какво се крие зад “Човекът и неговите състояния” и дойде в Националната художествена галерия, за да открие лично едноименната фотографска изложба.

Експозицията се показва в рамките на първия международен фестивал “ФотоФабрика” и представя една от най-богатите сбирки на фотографското изкуство в Испания, а именно колекцията “Алкобендас” (1993 г.). Посетителите ще могат да разгледат 85 произведения на 47 автори, превърнали се в емблеми за съвременната визуална култура. Темите отразяват цялата гама от емоции, които изпълват живота на съвременния човек – любов и омраза, раждане и смърт, страх и надежда.

“Човекът и неговите състояния” може да бъде описана като впечатляваща колекция от фотографии на световни майстори като французина Пиер Гонор, провокативните испанци Алберто Гарсия-Аликс, Хосе Мануел Навиа, както и Кристина Гарсия Родеро, която е известна с това, че е първият член на агенцията на най-добрите професионални фотографи по света – “Магнум”. Кристина е решила един от следващите й проекти да бъде с български кукери.

Източник: Новинар.бг

Коментарите са затворени.