Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Над 150 души са спасени от горящ ферибот до Испания

0_palj8r31Аварийните служби евакуираха във вторник 156 души от горящ ферибот, пътуващ от остров Майорка към пристанището на Валенсия, съобщи “Ройтерс”. Данните са потвърдени от властите и от операторите на кораба “Соренто”.

Фериботът е собственост на италианската “Атлантика ди навигационе” (Atlantica di Navigazione), но се експлоатира от Trasmediterranea-Acciona. Екипажът му е подал сигнал за бедствие и всички на борда вече са евакуирани час след отплаването от Палма де Майорка, твърди операторът.

Acciona засега не съобщава причините за инцидента и в какво състояние е корабът. Испански медии показват снимки на обвит в дим ферибот.

Капитанът първоначално не е искал да нареди евакуация, но все пак пътници и персонал са напуснали в спасителните лодки. За евакуацията са изпратени четири кораба и хеликоптер на спасителните служби, а с два кораба и хеликоптер се включва бреговата охрана на Испания.

Пристанищни власти от Балеарските острови казват, че вероятно фериботът ще потъне приблизително на мястото, където е изоставен – на 35 морски мили от бреговете на Майорка.

Източник  Дневник.бг

Коментарите са затворени.