Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Местните купувачи на имоти в Испания се завръщат на пазара

casa_de_lujo_en_bavieraМестните купувачи на имоти в Испания изглежда се завръщат на пазара, пише онлайн изданието themovechannel.com.

С подобряването на икономиката изглежда у някои хора се възвръща и идеята за собствено жилище, особено сред по-младите наематели.

Компанията Alfa Inmobiliaria, която има 170 офиса в Испания и Латинска Америка, съобщава, че испанците се активизират на пазара на имоти. До края на 2015 г. компанията очаква 10 на сто от наемателите на възраст до 38 години да придобият собствено жилище.

Безработицата в Испания продължава плавно да се понижава, а Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че страната ще е сред първенците по нови работни места сред развитите икономики.

През тази година се очаква ръстът на новите работни места в Испания да достигне 3%, отбелязва изданието. Безработицата е една от основните причини младите испанци да се отказват от идеята за собствено жилище.

Lucas Fox – друга агенция за имоти в Испания, също отчита увеличаване на клиентите си в по-ниския възрастов диапазон. Компанията отчита най-високата активност на местните купувачи на имоти откакто световната криза срина пазара в страната. Освен испанците, агенцията отчита и активизиране на купувачите от Северна Европа, както и на американците.

По статията работи: Миглена Иванова/ Инвестор.бг

Коментарите са затворени.