Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

МВнР обясни защо Пламен Георгиев ще става консул във Валенсия

896-504-plamen-georgievВладеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи – това е в основата на решението на Министерството на външните работи (МВнР) да номинира бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на България във Валенсия.

Припомняме, че решението за назначението, взето на закрито заседание на Министерския съвет, предизвика противоречиви коментари.

„Той е работил до момента изключително добре с испанските правоохранителни органи, а работата на генералния консул в този консулски окръг изисква изключително добра координация с местните служби, той владее и испанския език”, обясняват от пресцентъра на МВнР в писмо до bTV.

Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев – почетен консул във Валенсия На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия бившият председател на на КПКОНПИ.

Припомняме, че Пламен Георгиев подаде оставка от КПКОНПИ след дълъг отпуск и скандал, породен от терасата на жилището му в София.

Самият Георгиев обяви, че е жертва на политическа атака заради работата на ръководената от него Антикорупционна комисия.

Почти веднага след оставката от КПКОНПИ, Висшият съдебен съвет го върна на работа в Спецпрокуратурата.

Според Закона за дипломатическата служба, “за ръководители на задгранични представителства се назначават дипломатически служители, които имат минимално изискващия се дипломатически ранг и длъжностна категория” или по изключение “изявена личност, която се ползва с безспорно добро име и авторитет в Република България”.

© Actualno.com

Коментарите са затворени.