Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Маргарита Попова отива на работно посещение в Испания

zx450y250_1979346От 12 до 15 април вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на работно посещение в Кралство Испания. На 12 април, неделя, вицепрезидентът ще бъде специален гост на Великденското тържество, организирано от българската общност в град Малага, в единственото българско неделно училище в областта Андалусия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В понеделник, 13 април, в разговор с кмета на Малага Франсиско де ла Торе Прадос вицепрезидентът ще обсъди партньорството между кметството и четирите български асоциации в града. Вицепрезидентът бъде гост в ателието на българския художник-иконописец Александър Тодоров и на кръжока „Слънце“, където се провежда курс по рисуване на български език за деца.

По-късно в театър „Ечегарай“ в Малага Маргарита Попова ще открие първото издание на Международния фестивал за изкуства за деца и младежи „Орфей в Испания“. Вицепрезидентът е патрон на събитието, организирано от българския арт-център „Кърнолски“ в сътрудничество с местната театрално-музикална формация „Ла кахита музикал“ на българката Петя Колева. На сцената на фестивала ще представят своя талант деца и младежи от България, Испания, Литва, Латвия, Полша, Грузия, Румъния и Великобритания.

На 15 април вицепрезидентът ще бъде в Мадрид, където ще разговаря с председателя на Конгреса на депутатите Хесус Морено, с председателя на Сената Пио Маркес и с Марина дел Корал Тейес, генерален секретар по въпросите на имиграцията в Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

Маргарита Попова ще се поклони пред паметната плоча на писателя Димитър Димов в испанската столица и ще се срещне с българската общност.

Източник  24 часа.бг

Коментарите са затворени.