Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Любо Пенев от ”Валенсия”: Върнах се у дома

69_suwc7r“Валенсия” назначи българския треньор Любослав Пенев за наставник на втория отбор – “Местая Валенсия”.
50-годишният Пенев поема първата си работа извън България, след като води у нас ЦСКА (два пъти), “Литекс” и “Ботев”, както и националния отбор.

Някогашната деветка игра шест сезона във “Валенсия” от 1988-а до 1995-а и вкара 101 гола в 226 мача. В тези години Любо се превърна в култов герой за феновете на отбора.

“Върнах се у дома”, бяха първите думи на Пенев пред сайта на “Валенсия”, а вестниците в града го посрещнаха със заглавия като “Суперлюбо”, придружени с много удивителни.

“Винаги съм бил амбициозен човек, и като играч, и като треньор – каза Пенев. – Ще се постарая отново да наложа моята философия, а тя е – здрава работа от първия момент. Искам клубът да разчита на “Местая Валенсия” за обиграването на младите си играчи, да поглежда към моя отбор и да чака оттам футболисти за първия състав.”.

В щаба на треньора този път няма да има нито един българин. Обичайният му помощник Ради Здравков сега работи в “Лудогорец”, а асистент в Испания ще му е Давид Родригес, когото привлече и в националния отбор при престоя си начело на България.

Пенев е шампион на страната като наставник на “Литекс”, а с ЦСКА завърши втори.

ДИР

Коментарите са затворени.