Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Лондон се ядоса на Испания заради проверка на дипломатическо куфарче в Гибралтар

zx450y250_2120904Британското външно министерство е отправило официален протест пред Испания, след като нейните власти нарушили дипломатическия протокол и проверили британско дипломатическо куфарче, предаде “Асошиейтед прес”.

Нарушението е извършено от служители на испанската Гражданска гвардия на границата между Гибралтар и Испания на 22 ноември, заяви в комюнике днес външното министерство.

Министерството съобщи, че британското посолство в Мадрид е отправило официален дипломатически протест пред испанското външно министерство и е поискало случаят да се разследва.

Това е поредната проява на конфронтацията между Великобритания и Испания във връзка с Гибралтар – британско владение на испанска територия. Споровете за Гибралтар избухнаха отново неотдавна, след като Гибралтар построи изкуствен риф, който според Мадрид пречи на испанските рибари.

Наскоро Великобритания заяви, че ще извика испанския посланик в страната за разговор, след като испански научноизследователски кораб е навлязъл и останал продължително време в британски води в близост до Гибралтар. /Източник: Дневник

Коментарите са затворени.