Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Кралица Летисия посрещна Мишел Обама

28_lpoaz8Към първата дама на САЩ Мишел Обама се присъедини кралицата на Испания Летисия по време на последния етап от обиколката й в полза на достъпа до образование.
Съпругата на президента на САЩ се застъпва и за премахването на неравенството между половете. В своето обръщение пред 600 млади жени в Мадрид, повечето от които бяха ученички, г-жа Обама сподели своите впечатления от посещенията си в Либерия и Мароко.Тя припомни усилията, които полагат момичетата в по-бедните страни, за да могат да ходят на училище. “Всички ние имаме възможностите и задължението да подкрепяме достъпа до образование навсякъде по света!”, заяви Мишел Обама. Тя призова присъстващите решително да се противопоставят на неправдите, с които момичета се сблъскват в училище и на работното място.

Мишел Обама бе придружена от дъщерите си Малия и Саша и от майка си по време на 6-дневната обиколка, в която агитира за достъпа до образование. Тази инициатива тя лансира в родината си заедно с президента на САЩ Барак Обама през 2015 година, припомня агенцията.

ДИР

Коментарите са затворени.