Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Коледната лотария “Ел Гордо” раздаде награди за 2,2 милрд. евро

655-402-el-gordoИзточник: ЕПА/БГНЕС

Радостният момент винаги предизвиква силни емоции в Испания, особено сега, когато една четвърт от трудоспособното население на страната е без работа.

Традиционната коледна лотария “Ел Гордо” (Дебелакът), която се слави с най-големия си фонд в света, раздаде тази година награди за 2,2 милиарда евро, предават Франс прес и Асошиейтед прес.

Печелившият номер 13 437 от джакпота беше изтеглен в края на една изпълнeна с напрежение сутрин. Радостният момент винаги предизвиква силни емоции в Испания, особено сега, когато една четвърт от трудоспособното население на страната е без работа.

Изтегленото число зарадва мнозина из всички краища на Испания, включително в Мадрид, във Валенсия, Мурсиа и др.


Източник: ЕПА/БГНЕС

Ритуалът с тегленията започна в 9 часа местно време и бе предаван пряко по телевизията. Той продължи няколко часа и включваше няколко тиража, като при всеки от тях имаше печеливши числа.

Испанците, масово участващи в “Ел Гордо”, трябваше да проявят голямо търпение, защото топката с джакпота упорито се изплъзваше от тегленето. Разиграват се около100 хиляди числа.

В лотарията често участват цели колективи, които залагат на едно и също число. Те се продават в пакет по десет, като всеки от тях представлява една десета от печалбата.

Тази година щастливците си поделиха 4 милиона евро, разделени на 10. Улучилите джакпота от предградие на Мадрид ще си поделят по 400 хиляди евро.


Източник: ЕПА/БГНЕС

Ел Гордо е най-старата лотария – организира се от над 200 години, а и е най-щедрата в света.

Тегленето на печалбите приковава испанците пред телевизионните екрани. Печелившите числа се обявяват от специално подготвени за целта ученици.

Програмата често продължава с часове.

Преди Испания да бъде сполетяна от икономическа криза през 2008 г., късметлиите често пръскаха печалбите за нови автомобили, ваканционни имоти и почивки. Сега мнозина разчитат на парите за покриване на дългове.

Източник: БТА

Коментарите са затворени.