Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Княз Кубрат бе определен за едни от най-добри испански хирурзи

1508fc58c0642c63976b7223e1864289Испанското сп. „Магазин” определи 20-те лекари, които формират „отбора мечта” на испанската хирургия.

Изборът не е бил лесен, отбелязват от списанието, имайки предвид високото ниво на хирурзите в Испания. Става въпрос за професионалисти, които пациентите оценяват като много повече от добри медици.

„Д-р Кубрат Сакскобургготски е Ръководител на Отделението по хирургия и колопроктология в болницата „Сан Камило” в Мадрид. Запитан за последиците от икономическата криза върху здравеопазването в страната, д-р Сакскобургготски изтъква, че положителното от рецесията е, че като цяло се е повишило качеството на медицинското обслужване, както в частните клиники, така и в държавните”, се казва в репортажа. За него бъдещето е на тясно специализираните хирурзи. Въпреки че признава голямото значение на технологиите в неговата специалност, оценява много по-високо приноса на интернет за по-доброто информиране на пациентите. За това остава много пъти до 12 ч. през нощта, отговаряйки на въпроси, които пациенти задават на неговия сайт. Според него лечението със стволови клетки е сред най-важните иновации в областта на коремната хирургия, което ще допринесе за съкращаването на възстановителния период на пациента. Смята също така, че „способността да вдъхва доверие и спокойствие, и да бъде съпричастен към проблемите на пациента, са сред основните качества на добрия хирург”, се казва още в материала. /КРОСС

Коментарите са затворени.