Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испански държавен служител не ходел на работа 6 години, но никой не забелязал

c0868c505fdeИспански държавен служител бе глобен с 27 000 евро, след като не ходел на работа в продължение на „най-малко“ шест години, съобщи BBC.

Отсъствието на Хоакин Гарсия било забелязано, едва когато трябвало да получи награда за дългогодишен трудов стаж. След това 69-годишният мъж, чиято работа се състояла в това да наглежда сградата на пречиствателна станция за отпадъчни води, се пенсионирал.

Гарсия отрекъл твърденията и заявил, че бил жертва на тормоз. Съдът обаче се произнесъл в полза на органа и наредил да плати наложената глоба.

Испанският гражданин получавал възнаграждение от 37 000 евро годишно преди данъчно облагане от компания, управлявана от местната власт в югозападния град Кадис. Глобата му се равнявала на заплатата му за една година след данъци и била най-голямата сума, която компанията могла да си върне законно.

Съдът установил, че шефът на водната компания не е виждал Гарсия от години, въпреки че работил в отсрещния кабинет.

Фирмата мислела, че той бива контролиран от местната власт – и обратното. Заместник-кметът на града забелязал отсъствието му, когато Хоакин Гарсия следвало да получи почетна значка за 20-годишен стаж.

Самият обвиняем твърди, че бил тормозен поради политиката на семейството му и бил изпратен в компанията, за да стои надалеч. / bnews.bg

Коментарите са затворени.