Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанският премиер обеща по-ниски данъци, ако спечели изборите

zx450y250_2667080source-reutersИспанският премиер Мариано Рахой обеща да намали данъците за пенсионерите, които продължават да работят, в опит да привлече повече възрастни гласоподаватели по-малко от две седмици преди изборите, съобщи агенция “Ройтерс”.

Испанците над 55 години са два пъти по-склонни да подкрепят консервативната Народна партия на Рахой на парламентарните избори на 20 декември, отколкото младите жители на страната, показва държавното проучване на общественото мнение от миналата седмица.

“Имайки предвид, че икономическата активност в Испания сега е по-висока и че държавата има повече приходи от данъци, можем отново да ги намалим”, каза Рахой, припомняйки, че през юли вече имаше едно орязване.

Той обеща и по-ниски данъци за хората, започнали първата си работа, в продължение на една година. Тази мярка е насочена към милиони безработни млади хора, които са затруднени да влязат на пазара на труда. Близо половината испанци под 25 години не могат да си намерят работа.

Европейската комисия предупреди, че Мадрид ще трябва да преработи бюджета си за 2016 г. след парламентарните избори, тъй като се основава на нереалистични прогнози за растеж. Бюджетът бе приет преди новите обещания на Рахой.

Властите очакват икономиката да нарасне с 3.3% тази година, но безработицата продължава да е около 20%. Реформите, проведени от Рахой, след като взе властта през 2011 г., стабилизираха икономиката и увеличиха работните места с над 1 млн. за последните две години. Преодоляването на кризата е основният коз на премиера в предстоящите избори, които ще бъдат изключително оспорвани.

Последното проучване на общественото мнение, извършено от агенция “Сигма дос” и публикувано от The Spain Report, предвижда 27.5% подкрепа за Народната партия на Рахой,21.6% – за “Сиудаданос”, 19.4% – за социалистите, и 17.2% – за “Подемос”.

Въпреки че това оставя другата традиционна партия – Испанската социалистическа работническа партия (Partido Socialista Obrero Español – PSOE), едва на трето място, Рахой твърди, че тя е основният му опонент и в типичния си стил не коментира новите партии “Сиудаданос” и “Подемос”,отбелязва електронното издание EL ESPAÑOL. / Дневник.бг

Коментарите са затворени.