Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанският премиер за пръв път се извини за корупцията в партията си

zx450y250_2408634Консервативният премиер на Испания Мариано Рахой се извини за корупционните скандали, засягащи членове на неговата Народна партия и обеща да стори повече за прочистване на испанската политика.

Това е първият случай, в която премиерът изрично поднася извиненията си, въпреки че разследванията срещу негови съпартийци вървят в продължение на 3 години, откакто партията спечели властта.

“Извинявам се от името на Народната партия на всички испанци, че назначихме хора на позиции, за които не бяха достойни и от които изглежда са се възползвали за лична изгода”, каза Рахой в Сената в Мадрид.

Ден преди това Анхел Асебес, бивш вътрешен министър и генерален секретар на партията, се яви пред Върховния съд по обвинения, че организацията е имала тайни сметки. Рахой бе критикуван, че не е уволнил бързо Луис Барсенас, бивш ковчежник на партията, който е в ареста покрай същото разследване.

В понеделник бяха задържани 51 души по подозрения, че са взимали рушвети срещу обществени поръчки за общо окоол 300 милиона евро. Сред тях са няколко кметове от Народната партия и Франсиско Гранадос, бившият зам.-управител на района на Мадрид, оттеглил се през февруари след разкритие, че има милиони евро в швейцарска банка.

Източник: Дневник.бг

Коментарите са затворени.