Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанска компания ще развива туристическия бранд на България

zx450y250_2226086Представители на испанската компания THR, която е сред големите консултанти по развитие на национални брандове, стратегии и логистика в туризма, ще посетят България през февруари, за да се запознаят с  предварителната стратегия за устойчиво развитие на българския туризъм, подготвена от Министерството на икономиката и енергетиката.

Ще бъде проучена и възможността да се създаде подробна стратегия за различните туристически продукти (море, планина, СПА и уелнес, културно-историческо наследство и др.), както и да се откроят водещите туристически региони в България.

Това съобщиха от министерството на икономиката след като заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм е разговарял в Мадрид с Eулохио Бордас, президент на THR, по време на провеждащото се в испанската столица международното туристическо изложение “Фитур”.

По информация на ведомството клиенти на компанията са правителствата на почти всички водещи държави в сектора. “Добре е да ползваме тяхната експертиза, която се е доказала в международен план, и резултатът от услугите им са по-голяма разпознаваемост на съответната страна като туристическа дестинация, съществено увеличение на броя туристи, както и генериране на по-скъпи и престижни туристически продукти”, обяснява Бранимир Ботев.

По време на разговоря между двамата станало ясно, изключителен интерес би могло да има експонирането на международния пазар на тракийската цивилизация и наследството на траките като култура по българските земи. В това и според двамата имало голям потенциал, който трябва да бъде разработен по съвременен начин и да обхване максимален кръг хора и страни. Бордас дал за пример как Мексико е превърнало културата на ацтеките, а Перу на инките в туристически продукт.

Разпознаваемостта на България като туристическа дестинация беше сред основните задачи по проекта за изработване на ново национално туристическо лого на България. Изборът на печеливш проект предизвика остри реакции от различни среди, след което на изпълнителите беше поръчано да си преправят проекта. Самият Ботев обяви през есента, че се обмисля възможността държавата да си поиска част от парите, използвани за изработката на логото, и да се прекрати договорът с изпълнителя на проекта. Той е на стойност 1.6 млн. лв. и се изпълняваше със средства по оперативната програма “Регионално развитие”.

По време на туристическото изложение Ботев се е срещнал и с испанския престолонаследник принц Фелипе, посочват от министерството. Принцът показал познания за възможностите на България за туризъм и с традициите за отглеждане на лозя и производство на вино. Ботев обещал на принца на Астурия да му изпрати колекция от български вина, които да оправдаят този авторитет на България. /Дневник

Коментарите са затворени.