Реклама
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Валенсия – Ремонт на компютри и лап топи: тел. 0034/600 036 514
Валенсия – Агенция за недвижими имоти “Нов дом” – телефон 0034/633 283 361
Българският портал за Валенсия

Испанска държавна телевизия хвали България като туристическа дестинация

Image_3036256_407Много висок интерес към България бе отбелязан на 34-ото издание на международното туристическо изложение „Фитур“ в Мадрид. Испанската държавна телевизия TV2 излъчи в най-гледаното време на вечерните си новини подробен репортаж от българския щанд. Бяха включени кадри за страната ни, нейните природни забележителности, както и мнения на испанци за туристическите услуги у нас.

Мотото на предаването бе какво може да се види и преживее в България за една седмица. Акцент бе поставен върху разнообразните възможности – един ден в ски курортите, на следващия в морските, на третия посещение на прекрасен манастир, а след това престой в селска къща с домашна кухня и чудесно вино.

България има богата история, която трябва да бъде открита, хората са дружелюбни и близки по характер до испанците, заяви на изложението заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев. Той подчерта, че подобен тип приятелско представяне на страната ни разкрива най-добре потенциала за бъдещо развитие на туризма. Зам.-министърът подкрепи и думите на генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай, с когото се срещна, че основният актив на всяка туристическа страна са нейните хора, тяхното топло сърце и дружелюбно отношение.

На срещата между двамата присъства и целият ръководен екип на СОТ. От българска страна в разговора се включиха посланикът ни в Мадрид Константин Коджабашев и търговският ни представител Татяна Дончева. „Убедихме г-н Талеб Рифай, чиято програма е разписана поне за три години напред, да посети България през месец май заедно със сътрудниците си“, обяви зам.-министър Ботев. Той допълни, че г-н Рифай е готов да обсъди възможностите за стратегическо развитие на туризма у нас, както и подкрепата, която СОТ може да ни окаже.

„Фитур“ е сред най-авторитетните специализирани борси в света. Изложението е било посетено през миналата година от над 214 хил. души, а 164 държави са участвали с национални щандове. На официалната вечеря на ресорните министри, дадена от СОТ на тазгодишното издание, беше осъществен пряк телевизионен мост със Световния икономически форум в Давос, по време на който бе изтъкната важната роля на туризма за преодоляване на кризата. Специално беше награден водещият журналист от CNN Ричард Куест за приноса му в популяризирането на туристическата индустрия. По време на последното Световно туристическо изложение WTM в Лондон Ричард Куест се срещна с Бранимир Ботев и обеща при първа възможност да посети България. /Труд

Коментарите са затворени.